Van 't Hoffstraat 2
9351 VH Leek
Tel: 0594 512444
 

Veilig op weg: Gas

 
Veilig op weg: Gas

Veilig op weg: Gas

Gas is de basis voor een stuk comfort in de caravan: de kachel verwarmt, het eten en drinken in de koelkast blijft koel en u kunt lekker koken in uw caravan. Het is uiteraard erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat de gasinstallatie altijd in topconditie is. U heeft vast wel eens verhalen gehoord van caravans die zijn afgebrand. De oorzaak hiervan is vaak gebrekkig onderhoud aan de gasinstallatie! Neem zelf geen risico en volg daarom het advies op van uw caravanbedrijf: Laat uw caravan regelmatig onderhouden?

De gasslang

De gasfles staat in de disselbak en wordt met de gasslang aangesloten op de gasinstallatie. De gasslang is daardoor een essentieel onderdeel en wordt gecontroleerd tijdens de BOVAG-onderhoudsbeurt. Op de gasslang staat het jaartal van productie vermeld. Het advies van BOVAG en ANWB is om de oranje gasslang na 4 jaar te vervangen. De reden hiervoor is dat er na verloop van tijd scheurtjes door uitdroging in de slang ontstaan waardoor uw veiligheid en die van anderen om u heen afneemt. Vervang daarom uw gasslang tijdig.


Drukregelaar

De gasdruk in een fles wordt bepaald door de omgevingstemperatuur. De druk is dus niet altijd gelijk. Gasapparatuur vraagt echter om een constante gasdruk. De drukregelaar op de gasfles zorgt hiervoor. De drukregelaar moet afhankelijk van het model minimaal iedere 5 à 10 jaar vervangen worden voor optimale regeling van de druk en voor de veiligheid.

Tip: Stop uw disselbak niet propvol met spullen! Zorg voor voldoende ventilatie in de disselbak zodat er geen ophoping van gas ontstaat bij een eventuele lekkage.

Advies

Laat de BOVAG-onderhoudsbeurt minimaal eens per twee jaar uitvoeren door uw BOVAG-bedrijf, zodat uw caravan (en ook uw gasinstallatie) in topconditie is!

Terug ...